RSS

aktiviti bulan dakwah

assalamualaikum. .

saje nak tulis2 kat blog. . lepas setelkan ikan sotong kat dapo.  .😁

pasal tak tau nak citer pe.  .kiter citer pasal bulan dakwah kat skola ak la..

ceramah 3s

kultim

hafazan

pendakwah cilik thn 1

pendakwah cilik thn 2

pendakwah cilik thn 3



majlis penutup

sekian. . 😁

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ahlan wasahlan ani!!!

assalamualaikum sume...

kih3... udah lame banget tak bukak blog ni..  ni pon alhamdulillah dapat log in.   sebab... ade tulis email dan pasword dalam buku kecik ni.   ngeh3

alkisahnye.. . tetibe nak bukak blog ni sebab anak buah ak yg teruja bile ditaip namenye kat google ade la terpapar... di blog ak ni la.. hahaha

jaman biyek mmg suke berblog... sbb suke merepek2...  lame2 idop pon da bizi..  sebok. . tak kuase. .. hahaha

ni pon bukak kt enset je. .. itam putih je..  nak bukak lapy takde mase. . ngeh3

ok la.   sekian update citer kt blog utk malam ni.   bai.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

lasagna pulak

Assalamualaikum~

semalam bukak blog...harini bukak lg...mood tgh nakade nk berblog ni bio kan ler...stok utk beberape bulan yg akan dtg..hahaha

yg sebenanye...walopon aku ni da bersalin...tp aku tetap nak mengidam...keh3 kalau haritu aku cerite aku nak beskot marie...kali ni aku tringin nak wat lasagna...eheh

pasal ape yg aku tringin nak wat lasagna ni? tahla aku pon tak tau...tetibe je...hahah so aku google la resepi lasagna tu...dan semestinye aku akan amek resepi yg paling simple...haha

dan akhirnye aku mmbuat keputusan amek resepi drpd blog dik an...ak pon lupe address nye pe...huhu

ok la nati bile aku da wat lasagna tu...kalau jadi br aku post kt blog..kah3

ok papai...=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kek beskot marie

Assalamualaikum~

eh eh tetibe ade lg la pulak...hehehe

ok3 fokussss!! eheh nak citer ni....hari tu la kan...tetibe la kan rase nak makan kek batik...jadinye pegi la beli sume bahan2 yg diperlukan...da beli tu...mesti la ade periuk beso dan loyang kan? kat umah aku nih mane ade...hahaha jadinye jalan penyelesaian nye adelahhhh....pinjam mak punye la ape lg...keh3

nak dijadikan citer aku pon pegi la umah mak...cakap nak pinjam bende alah tu la kan...pehtu ayah pon tanye la aku...

ayah : nak watpe tu? (periuk dan loyang)

aku : nak wat kek batik...hehehe

ayah : hah??? biha pandai ke buat?? (dgn muke dan sore yg amat tekejot)

aku tolong gelak je sambil amek periuk dan loyang kat dapo...

mak : yg biskot marie tu...(mak ckp ngn ayah...aku sengeh2 je la..)

ayah : (da kembali muke asal tanpe terkejot..) yg tu tak buat? (sambil muncungkan mulut kat kek marble)

aku : kah3 yg tuh mane ani reti buat...kene bakor2...kek batik tak payah...hahahhaa (sambil keluar nak balik umah..)

adooyyyy lawak tol la..hahahha pehtu dgn semangat aku wat kek batik da siap teros bg soh ayah dan mak rase..sedap kannnn~ keh3

ok tamat...hahaha papai

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cucu-cucu 2014

Assalamualaikum~

ehem3 tetibe je kan muncul balik kat blog ni kan? hehehe paling last bulan mei...skg ni da disember...da nak masok tahun 2015 da pon...huhuhu

ok3 hari ni rase nak citer pasal penambahan ahli keluarga aku...uhuk3

nak dipendekkan cerite....tahun ni atok samsuddin dan nenek bahiyah telah mendapat 2 orang cucu....sorang laki sorang perempuan...huhu

cucu lelaki anak kepade kak ira dan abg p...cucu perempuan ank aku ngan suami aku la kan...hehehe
ok3...name3?? cucu lelaki name nyer ahmad humam...cucu perempuan namenye raisha hannani....kih3

aaaaa sonok rase dapat anak buah pehtu dpt anak sndri pule...uhuk3 

bertambah suda keluarga encik samsuddin dan puan bahiyah..lebey2 lagi bertambah sorang laki...kih3 maklumla family aku ni ramainye perempuan...huhuhu perempuan tp cam tiang...ayat sape nih haaa??? abg pottttttt!!! hahahahaha

abg bubam...eh bubam lak...huhuh abg humam lahir bulan 2...hannani lahir bulan 9...skg abg humam da pandai merangkak...hannani da pandai jerit2 nanges...hahahhahaha

rase2 nye da takde ape nak citer lg...nati2 je la ye citer2 lg...eheh papai...nah gambo abg humam dan hannani...hehe


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Konvo Diploma Pendidikan

Assalamualaikum~

haii selamat malam sume...apesal ayat aku asik same je untuk sume entry...hahaha pape je la..

malam nih aku nak sambung citer...lepas aku dok sabah berjauhan ngan suami...(suami kat selangor) aku pon ngajo la kat sekola tuh mengambil alih tugas guru yg dapat berpindah ke semenanjung...huuuu~ eh...malas la aku nak citer pasal sekolah kan...aku nak citer pasal konvo aku nih...hehehe

dari pertengahan bulan 9 aku kat sabah...bulan 11 aku pon balik selangor...sobab cuti sekolah kan~ tp aku balik awal pasalnye aku nak konvo...hohoho

nak konvo kali kedua nih aku excited gak...tp idok ler cam yg pertame...lau konvo kali pertame dulu (degree di usim) aku dok cari baju...tudung...kasut...huhuhu tp yg kali kedua nih x sempat da nak cari...pakai je la baju yg ade...ngeee~

konvo kali ni momy..dady...dan suami aku yg ikot...tp yg masok dewan konvo tu suami aku...momy dan dady takmo masok pasal boring katenye...maklumla kat bawah tuh ade jual2 kan...agagaga

nak tunggu turn naik pentas pon aku berdebar2...dup dap dup dap...tu la perangai nye dari dulu tak berubah2...hahahha

pas abes je kitorang pon tros gi bawah amek2 gambo studio...momy la yg soh ni...huhuhu


da amek gmbo studio...amek gambo sendiri pule...hehhehe

sekian...huhu papai...ngatok sudaaaa...=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

dok sabah pule

Assalamualaikum~

hai sume...selamat malam...kat sabah da malam da ni...

malam nih nak citer....camne mule2 aku dok kat sabah nih...so saaaaddddd...huhu

nak dijadikan citer...tak sapai sebulan aku kawen...dapat la panggilan interim jqaf...semak secara on9...aku pon masokkn i/c dan password...

purrrrr
tahniah! nabihah rifhani binti samsuddin...dapat penempatan di negeri sabah...sila rujuk ngn jpn sabah untuk maklumat lanjut...huuuu~

sobak dado den nih ha...tah camne leh terlepas ke sabah...yela walopon time isi borang eposting aku lom kawen lg kan...tp ramai je kawan2 aku yg lom kawen tuh sapai skg lom kawen pon dapat kat semenanjung...ini tidak adil...huuu~

mule2 tuhh takmo pegi sabah...takmo lapor diri...punye la hampeh jawapan dr owg2 KPM...sume nyer berbeza....dan akhirnye aku pon mmbuat keputusan utk pegi...dgn hati yg lara...ngeh3~

aku pegi sabah nih tak ikot trip yg berkumpulan tuhh pon...yg KPM sapot naik MAS....aku lapor diri lewat...patot 17hb 9 2013 x silap ne lapor diri..tapi aku lapor diri 23hb 9 2013...aku gi naik air asia ditemani momy dan dady aku...somi aku tak dapat pegi sebab keje...huuuu~

akhirnye aku pon berada di sabah ngajo kat SK KOLOMBONG kota kinabalu...tiap hari berada dalam keadaan kemurungan....hahahahha
sekian setakat tu je untuk malam nih...ngeeee~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS